Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 190 g uzeného tempehu (1 balení)
  • 3 sterilované okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (pro bezlepkáře Hrašky)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 zeleninový bio bujón
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme moukou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou.

Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem nebo rýží.