Vegetariánská znojemská z uzeného tempehu
Na 2-3 porce budeme potřebovat:
- 190 g uzeného tempehu (1 balení)
- 3 sterilované okurky
- 1 velká cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (pro bezlepkáře Hrašky)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 zeleninový bio bujón
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
- olej
Postup:
Bujón rozpustíme v horké vodě a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Tempeh nakrájíme na kostičky, přihodíme k cibuli a opečeme ze všech stran. Zaprášíme moukou a paprikou a za stálého míchání zlehka orestujeme. Zalijeme vlažným bujónem (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme a přihodíme pokrájené okurky. Opepříme a pár minut povaříme. Dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou.
Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem nebo rýží.