Karlovarský knedlík
Na 2 knedlíky budeme potřebovat:
- 5 rohlíků
- 2 vejce
- 60 g hrubé mouky
- 30 g másla
- 150 ml mléka
- velká hrst petrželové nati
- půl lžičky soli
- špetka muškátového květu
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou čerstvé, tak je dáme na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí, posekanou petrželkou a muškátovým květem a trošku vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rohlíky, přisypeme mouku a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbon a zavážeme nití (ne úplně u těsta, aby mohlo trošku nabývat). Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat. Potom je nakrájíme bílou nití.
One thought on “Karlovarský knedlík”
Comments are closed.