Na 2 knedlíky budeme potřebovat:

  • 5 rohlíků
  • 2 vejce
  • 60 g hrubé mouky
  • 30 g másla
  • 150 ml mléka
  • velká hrst petrželové nati
  • půl lžičky soli
  • špetka muškátového květu

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou čerstvé, tak je dáme na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí, posekanou petrželkou a muškátovým květem a trošku vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rohlíky, přisypeme mouku a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbon a zavážeme nití (ne úplně u těsta, aby mohlo trošku nabývat). Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat. Potom je nakrájíme bílou nití.

karl.-kn