Dýňovou polévku jsem dělala dosud jen z dýně hokkaidó. Toto je premiéra. Polévka je také moc dobrá, přijde mi trošku méně sladká, avšak oproti hokkaidó má máslová dýně tu nevýhodu, že se musí loupat 😀

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 malá máslová dýně
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 kostky bujonu Wuerzl
  • 1,3 l vody
  • 1 dl šlehačky
  • dýňová semínka na ozdobu

Postup:

Dýni opláchneme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme kousky dýně, nové koření a bobkový list a chvíli restujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a doplníme šlehačkou. Je-li moc hustá, rozředíme trochou vařící vody a případně dochutíme. Na talíři ozdobíme dýňovými semínky.