Pikantní vege ragú
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 200 ml rajčatového pyré
- 150 g Ďobáčků (chlazené sójové nudličky)
- 50 g mražené kukuřice
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 dl bílého vína
- 1 lahůdková cibulka včetně zelené části
- 1 malá cuketka
- 1 malá zelená paprika
- 1 malá červená paprika
- chilli
- sůl
- olej
- 1 hrnek jasmínové rýže
Postup:
Cibuli s česnekem rozkrájíme na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přidáme pokrájené Ďobáčky, podlijeme vínem a necháme vydusit.
Papriky a lahůdkovou cibulku rozkrájíme na kousky, cuketu podélně rozčtvrtíme a poté rozkrájíme na plátky. Zeleninu přisypeme do kastrolu. Přidáme i kukuřici. Osolíme, okořeníme chilli a zalijeme rajčatovým pyré. Naředíme ještě 1 dl vody a pár minutek podusíme.
Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na mírném plameni uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut.