Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 200 ml rajčatového pyré
  • 150 g Ďobáčků (chlazené sójové nudličky)
  • 50 g mražené kukuřice
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lahůdková cibulka včetně zelené části
  • 1 malá cuketka
  • 1 malá zelená paprika
  • 1 malá červená paprika
  • chilli
  • sůl
  • olej
  • 1 hrnek jasmínové rýže

Postup:

Cibuli s česnekem rozkrájíme na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přidáme pokrájené Ďobáčky, podlijeme vínem a necháme vydusit.

Papriky a lahůdkovou cibulku rozkrájíme na kousky, cuketu podélně rozčtvrtíme a poté rozkrájíme na plátky. Zeleninu přisypeme do kastrolu. Přidáme i kukuřici. Osolíme, okořeníme chilli a zalijeme rajčatovým pyré. Naředíme ještě 1 dl vody a pár minutek podusíme.

Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na mírném plameni uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut.