Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny
Co budeme potřebovat:
Matcha kešunéza
- 200 g kešu natural
- 2 šalotky
- 2 porce matcha čaje
- 1 – 1,5 dl vody
- šťáva z půlky menšího citrónu
- krémové balzamiko dle chuti (1-2 lžičky)
- sůl dle chuti
- chilli koření dle chuti
Postup:
Kešu oříšky namočíme den předem do chladné vody tak, aby byly zcela potopené. Druhý den vodu slijeme, kešu propláchneme čistou vodou a přesypeme do mixéru. Přidáme vodu, nahrubo pokrájenou šalotku, citrónovou šťávu a matcha vysypaný z pytlíčků. Rozmixujeme na jemnou kaši, dochutíme balzamikem, solí a chilli kořením.
Podáváme jako dip k zelenině, chipsům anebo všude, kde používáme běžnou majolku.
One thought on “Matcha kešunéza s parmazánovými muffiny”