Co budeme potřebovat:

Matcha kešunéza

  • 200 g kešu natural
  • 2 šalotky
  • 2 porce matcha čaje
  • 1 – 1,5 dl vody
  • šťáva z půlky menšího citrónu
  • krémové balzamiko dle chuti (1-2 lžičky)
  • sůl dle chuti
  • chilli koření dle chuti

Parmazánové muffiny

Postup:

Kešu oříšky namočíme den předem do chladné vody tak, aby byly zcela potopené. Druhý den vodu slijeme, kešu propláchneme čistou vodou a přesypeme do mixéru. Přidáme vodu, nahrubo pokrájenou šalotku, citrónovou šťávu a matcha vysypaný z pytlíčků. Rozmixujeme na jemnou kaši, dochutíme balzamikem, solí a chilli kořením.

Podáváme jako dip k zelenině, chipsům anebo všude, kde používáme běžnou majolku.