Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 150 g krůtích řízků
  • 130 g malých těstovin
  • 40 g kukuřice
  • 10 cherry rajčátek
  • 10 listů medvědího česneku
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená kapie
  • 1 menší kedlubna
  • pažitka
  • olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • trocha vody

Postup:

Maso nakrájíme na malé kouky. Česnek rozkrájíme na plátky. Papriku nakrájíme na kousky, kedlubnu na malé kostičky a lahůdkovou cibulku na kolečka, včetně zelené části. Rajčátka přepůlíme. Kukuřici povaříme dvě minuty v osolené vodě.

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě dle návodu.

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm česnek. Přidáme maso a rychle a zprudka opečeme. Ve skleničce smícháme škrob se sojovkou a asi 4 lžícemi vody a směs vlijeme k masu. Necháme minutku zhoustnout.

Do mísy nasypeme nakrájenou zeleninu, povařenou kukuřici a přidáme slité a studenou vodou propláchnuté těstoviny. Přisypeme maso i se sosíkem. Osolíme, opepříme a vmícháme pokrájené bylinky.