Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku
Na cca 12 ks budeme potřebovat:
Lívance
- 100 g špaldové mouky
- 80 g zakysané smetany
- 20 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 stroužek česneku
- miska mladých kopřiv
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Dip
- 1 kelímek ricotty
- hrst lístků medvědího česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- máta na ozdobení
Postup:
Opláchneme a osušíme kopřivové lístky. Jemně je posekáme.
Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zakysanku, mouku s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané kopřivy.
Na pánev kápneme trochu oleje a smažíme malé lívanečky.
Ricottu vyklopíme do mističky a přimícháme pokrájený medvědí česnek. Dle chuti přidáme pepř, sůl a citrónovou šťávu.
Recept připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.