Na cca 12 ks budeme potřebovat:

Lívance

  • 100 g špaldové mouky
  • 80 g zakysané smetany
  • 20 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 stroužek česneku
  • miska mladých kopřiv
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Dip

  • 1 kelímek ricotty
  • hrst lístků medvědího česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • máta na ozdobení

Postup:

Opláchneme a osušíme kopřivové lístky. Jemně je posekáme.
Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zakysanku, mouku s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané kopřivy.
Na pánev kápneme trochu oleje a smažíme malé lívanečky.
Ricottu vyklopíme do mističky a přimícháme pokrájený medvědí česnek. Dle chuti přidáme pepř, sůl a citrónovou šťávu.

Recept připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.