Pokud jste se celý život pídili po receptu na věčné mládí, právě jste ho objevili. Goji, kustovnice čínská je pravděpodobně nejzdravějším a nejvýživnějším plodem světa 😛

Co budeme potřebovat:

  • 200 g špaldových vloček
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g zlatých rozinek
  • 60 g mandlí
  • 50 g kokosu
  • 50 g sezamu
  • 30 g goji
  • 30 g lněných semínek
  • 2 vrchovaté lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce kokosového tuku
  • špetička soli

Postup:

Ve větším kastrolu postupně a nasucho opražíme slunečnicová semínka, špadlové vločky, jemné vločky, hrubo posekané mandle i se slupkou a sezamová semínka. Hezky každé zvlášť, lehce a stále míchat, abychom něco ze surovin nepřipálili. Vše, co opražíme, nasypeme do společné misky.

Rozinky a goji pokrájíme a přidáme do misky neopražené. Stejně tak kokos a len. Len sice můžeme trošku opražit, ale po nasypání na rozpálenou pánev začne skákat jako hejno neposedných blech :).

Když už bude všechno ve společné míse, v kastrolu rozehřejeme kokosový tuk, přidáme k němu špetičku soli a med a nasypeme k tomu obsah mísy. Promícháme, aby se vše obalilo medem a olejem a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout.

Uchováváme v uzavíratelné nádobě. Zobáme buď samotné nebo smíchané s jogurtem nebo mlékem.