Krajkové palačinky se zeleninou
Poté, co se na facebooku během včerejšího dne několikrát vylouply palačinky, jsem zjistila důvod. Byl totiž Den palačinek. A protože mě zaujala vtipná příprava uživatele Tasty, hned jsem je vyzkoušela k večeři 🙂
Na 3 porce budeme potřebovat:
Na cca 15 krajkových palačinek
- 400 ml mléka
- 140 g hladké mouky
- 3 vejce
- 4 lžíce tekutého másla
- špetka soli
- olej
Na zeleninovou směs
- 400 ml rajčatového pyré
- 6 ředkviček
- 2 velké stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 lahůdková cibulka
- 1 červená cibule
- 1 zarovnaná lžička koření garam masala
- 1/2 maléko květáku
- hrst zelených fazolek
- kousek chilli papričky
- sůl
- olivový olej
Postup:
Připravíme si těsto na palačinky. Do mléka vmícháme mouku, rozehřáté máslo, vejce a sůl. Rozmixujeme ponorným mixérem na hladké řídké těstíčko. Vezmeme si malou plastovou lahvičku od nápoje, lepší se širším hrdlem. Ostrým špičatým nožem propíchneme do víčka 3 otvory o průměru 2-3 mm. Těstíčko nalijeme do lahvičky. Palačinkovou pánev potřeme pomocí mašlovačky olejem a rozehřejeme. Z lahvičky cik cak vyléváme těsto na rozehřátou pánev a z obou stran opečeme dozlatova. Hotové palačinky přendaváme na talíř, protilehlé strany přeložíme k sobě a z delšího konce srolujeme do roličky.
Podáváme se zeleninovou směsí. Na olivovém oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, ředkvičky, na proužky nakrájený řapík celeru a restujeme. Po chvilce přidáme na nudličky nakrájený květák, chilli papričku, garam masala a fazolky. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a chvilku podusíme.