Na 3-4 porce budeme potřebovat:

Quinoa

  • 200 g quinoy
  • 400 ml vody
  • 1 zeleninový bio bujón

Zeleninová směs

  • 250 g cukety
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 červená kapie
  • 1 velké rajče
  • 1 velká lahůdková cibulka
  • chilli paprička
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Na ozdobu

  • sýr parmazánového typu
  • kvalitní olej
  • zelené bylinky

Postup:

Quinou zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut odstát. Vodu slijeme pomocí cedníku a ještě vydatně propláchneme studenou vodou. Překlopíme do kastrolu, zalijeme 400 ml studené vody, přikryjeme pokličkou, přidáme rozdrobený bujón, přivedeme k varu a vaříme mírně 10 minut. Po této době se voda vyvaří, bude uvařená na skus a my jí lžící načechráme.

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm dobéžova na plátky nakrájený česnek. Cuketu podélně rozkrojíme napůl a ještě na čtvrtiny. Ty rozkrájíme na slabé plátky. Papriku rozkrájíme na kousky a cibulku taky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme také na kousky.

K orestovanému česneku přidáme cuketu, krátce opečeme a přidáme papriku a cibulku. Osolíme, opepříme, okořeníme chilli a přihodíme rajče. Podusíme asi 5 minut.

Porce na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, posekanými bylinkami a pokapeme olejem.