Co budeme potřebovat:

  • 110 g (2 malé plechovky) tuňáka v oleji
  • 100 g černých oliv bez pecky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 vrchovaté lžíce tofunézy (příp. majolky)
  • 1 necelá lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • pepř a sůl dle chuti

Postup:

Do misky pokrájíme lahůdkovou cibulku. Olivy rozsekáme v sekáčku, v mixéru nebo nasekáme na maličké kousky a přidáme k cibulce. Do misky vyklopíme i tuňáka, ze kterého jsme vylili přebytečný olej (trochu oleje v něm ale necháme). Osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a zjemníme tofunézou. Mažeme na chléb či bílé pečivo, ale také můžeme podávat ke grilovanému masu.