Pomazánka z tuňáka a černých oliv
Co budeme potřebovat:
- 110 g (2 malé plechovky) tuňáka v oleji
- 100 g černých oliv bez pecky
- 2 jarní cibulky
- 2 vrchovaté lžíce tofunézy (příp. majolky)
- 1 necelá lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- pepř a sůl dle chuti
Postup:
Do misky pokrájíme lahůdkovou cibulku. Olivy rozsekáme v sekáčku, v mixéru nebo nasekáme na maličké kousky a přidáme k cibulce. Do misky vyklopíme i tuňáka, ze kterého jsme vylili přebytečný olej (trochu oleje v něm ale necháme). Osolíme, opepříme, dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a zjemníme tofunézou. Mažeme na chléb či bílé pečivo, ale také můžeme podávat ke grilovanému masu.