Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 6 ks budeme potřebovat:

  • 500 g krůtího masa
  • 250 g uvařených nebo konzervovaných červených fazolí
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 2 větší stroužky česneku
  • chilli paprička dle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej

A navíc

  • 6 tortill
  • 3 rajčata
  • 2 lahůdkové cibulky
  • salát

Postup:

Fazole den předem namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě, nesolené, doměkka. Anebo koupíme konzervičku fazolí, ze kterých slijeme nálev a propláchneme čistou vodou. Použijeme okapané.

Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném olej. Osolíme a opepříme. Fazole vyklepneme do kastrolu, přidáme rajčatové pyré, česnek, chilli a sůl a chvíli podusíme.

Omyjeme a pokrájíme rajčata, lahůdkovou cibulku a salát natrháme na větší kusy.

Předehřejeme troubu na 170 st. C a vložíme do ní na 1 minutu placky, aby změkly. Postupně je odebíráme a plníme. Poklademe salátem, na střed naneseme fazole, poskládáme maso, rajčata a cibulku.

Protilehlé strany přehneme dovnitř, bližší kraj přehrneme přes náplň a zarolujeme. Překrojíme v půlce a podáváme.