Tortilly s krůtím masem a červenými fazolemi
Na 6 ks budeme potřebovat:
- 500 g krůtího masa
- 250 g uvařených nebo konzervovaných červených fazolí
- 200 ml rajčatového pyré
- 2 větší stroužky česneku
- chilli paprička dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
A navíc
- 6 tortill
- 3 rajčata
- 2 lahůdkové cibulky
- salát
Postup:
Fazole den předem namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě, nesolené, doměkka. Anebo koupíme konzervičku fazolí, ze kterých slijeme nálev a propláchneme čistou vodou. Použijeme okapané.
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném olej. Osolíme a opepříme. Fazole vyklepneme do kastrolu, přidáme rajčatové pyré, česnek, chilli a sůl a chvíli podusíme.
Omyjeme a pokrájíme rajčata, lahůdkovou cibulku a salát natrháme na větší kusy.
Předehřejeme troubu na 170 st. C a vložíme do ní na 1 minutu placky, aby změkly. Postupně je odebíráme a plníme. Poklademe salátem, na střed naneseme fazole, poskládáme maso, rajčata a cibulku.
Protilehlé strany přehneme dovnitř, bližší kraj přehrneme přes náplň a zarolujeme. Překrojíme v půlce a podáváme.