Fazolové karbanátky
Na 12 ks budeme potřebovat:
- 400 g vařených červených fazolí
- 100 g celeru
- 50 g jemných ovesných vloček (bezlepkáři použijí bezlepkové)
- 20 g lněného semínka
- 3 lžíce Hrašky + trochu na obalení karbanátků
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 velká cibule
- 1 lžíce majoránky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup:
Fazole namočíme den předem do chladné vody a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka. Bude to trvat cca 1 a půl hodiny. Já tyto fazole vyndala z mrazáku už uvařené. Vždy vařím celý pytlík, rozdělím porce do sáčků a zamrazím.
V mixéru nebo sekáčku rozsekáme cibuli s česnekem a fazolemi. Přesypeme do misky, okořeníme pepřem, solí, majoránkou a sojovkou. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný celer, lněná semínka, vločky a Hrašku. Důkladně promícháme. Lžící nabíráme těsto velikosti menšího tenisáku, ukoulíme a rozplácneme na placičku. Obalíme v Hrašce a smažíme z obou stran na keramické nebo teflonové pánvi na trošičce oleje.
Podáváme s pečenou zeleninou a zeleninovým salátem.