Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 12 ks budeme potřebovat:

  • 400 g vařených červených fazolí
  • 100 g celeru
  • 50 g jemných ovesných vloček (bezlepkáři použijí bezlepkové)
  • 20 g lněného semínka
  • 3 lžíce Hrašky + trochu na obalení karbanátků
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup:

Fazole namočíme den předem do chladné vody a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka. Bude to trvat cca 1 a půl hodiny. Já tyto fazole vyndala z mrazáku už uvařené. Vždy vařím celý pytlík, rozdělím porce do sáčků a zamrazím.

V mixéru nebo sekáčku rozsekáme cibuli s česnekem a fazolemi. Přesypeme do misky, okořeníme pepřem, solí, majoránkou a sojovkou. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný celer, lněná semínka, vločky a Hrašku. Důkladně promícháme. Lžící nabíráme těsto velikosti menšího tenisáku, ukoulíme a rozplácneme na placičku. Obalíme v Hrašce a smažíme z obou stran na keramické nebo teflonové pánvi na trošičce oleje.

Podáváme s pečenou zeleninou a zeleninovým salátem.