Pečené krůtí stehno se špenátem a bramborovým knedlíkem
Na 4 porce budeme potřebovat:
Krůtí stehna
- 2 krůtí stehna (každé stehno stačí pro dvě osoby)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl, kmín
- 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
- 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman
- trocha vody
Špenát
- 1 mražený špenátový protlak
- 1 cibule
- 1 česnek
- 1 vejce
- šlehačka
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s plátky česneku dáme do pekáčku na trochu oleje. Stehna omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme na cibuli. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 2 a půl hodiny. Přibližně po hodině podlijeme trochou vody, abychom během pečení mohli stehna polévat. Stejně ale občas kontrolujeme, jestli se nevypařila voda. Případně trochu přilijeme. Po této době sundáme pokličku a stehna necháme zezlátnout. Ve skleničce smícháme Gustin se sojovkou a přibližně 1 dl teplé vody a nalijeme pod stehna. Ještě chvíli pečeme, až omáčka zhoustne. Z každého stehna odkrojíme dvě porce.
Mezitím uvaříme bramborové knedlíky. Jak? To zjistíte klepnutím na odkaz nad postupem.
Také si uvaříme špenát. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a lisovaný česnek a dvě lžíce šlehačky a necháme ztuhnout.