Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

Krůtí stehna

  • 2 krůtí stehna (každé stehno stačí pro dvě osoby)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, kmín
  • 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
  • 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman
  • trocha vody

Špenát

  • 1 mražený špenátový protlak
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 1 vejce
  • šlehačka
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Bramborový knedlík

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s plátky česneku dáme do pekáčku na trochu oleje. Stehna omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme na cibuli. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 2 a půl hodiny. Přibližně po hodině podlijeme trochou vody, abychom během pečení mohli stehna polévat. Stejně ale občas kontrolujeme, jestli se nevypařila voda. Případně trochu přilijeme. Po této době sundáme pokličku a stehna necháme zezlátnout. Ve skleničce smícháme Gustin se sojovkou a přibližně 1 dl teplé vody a nalijeme pod stehna. Ještě chvíli pečeme, až omáčka zhoustne. Z každého stehna odkrojíme dvě porce.

Mezitím uvaříme bramborové knedlíky. Jak? To zjistíte klepnutím na odkaz nad postupem.

Také si uvaříme špenát. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a lisovaný česnek a dvě lžíce šlehačky a necháme ztuhnout.