Segedínský guláš
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 500 g vepřové plece
  • 250 g kysaného zelí
  • 60 ml šlehačky
  • 1 velká cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • olej
  • kmín, sůl, pepř, chilli koření, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 lžíce červené papriky
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky

Postup:

Maso rozkrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku dorůžova. Přidáme maso a kmín a za častého míchání necháme maso zatáhnout a puštěnou vodu vypařit. Zasypeme paprikou, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou, cca 2 dl, přidáme koření a sůl a vaříme, dokud se voda neodpaří. Takto opakujeme, dokud není maso měkké. Když už je maso změklé, přidáme pokrájené kysané zelí a hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme do zhoustnutí, dochutíme a zjemníme šlehačkou. Pak už jen chvilku prohřejeme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Tip:

Kdo má rád, ozdobí zakysanou smetanou.