Nepečené oříškovo-ovocné košíčky
Na 5 porcí budeme potřebovat:
Korpus
- 250 g datlí
- 150 mandlí
- 100 lískových oříšků
- 2 lžíce kokosového tuku
- 2 lžíce citrónové šťávy
Náplň
- 1 mascarpone
- 1 cottage
- 1 lžíce moučkového cukru s naloženým vanilkovým luskem
- 1 lžíce citrónu
- drobné ovoce (u nás maliny a mochyně, plus lístek máty)
Postup:
V misce smícháme cottage, mascarpone, cukr a citrónovou šťávu a necháme odležet v lednici.
Pokud nevlastníte speciální mixér na raw přípravu, stejně jako my, tak nakrájíme oříšky, mandle a datle na menší kousky. Spolu s rozehřátým kokosovým tukem a citrónovou šťávou umixujeme v mixéru. Je lepší po dávkách. Umixovanou směs natlačíme do košíčků nebo misek a naplníme vychlazeným krémem. Ozdobíme ovocem a mátou a necháme vychladit v lednici.