Na 5 porcí budeme potřebovat:

Korpus

  • 250 g datlí
  • 150 mandlí
  • 100 lískových oříšků
  • 2 lžíce kokosového tuku
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Náplň

  • 1 mascarpone
  • 1 cottage
  • 1 lžíce moučkového cukru s naloženým vanilkovým luskem
  • 1 lžíce citrónu
  • drobné ovoce (u nás maliny a mochyně, plus lístek máty)

Postup:

V misce smícháme cottage, mascarpone, cukr a citrónovou šťávu a necháme odležet v lednici.

Pokud nevlastníte speciální mixér na raw přípravu, stejně jako my, tak nakrájíme oříšky, mandle a datle na menší kousky. Spolu s rozehřátým kokosovým tukem a citrónovou šťávou umixujeme v mixéru. Je lepší po dávkách. Umixovanou směs natlačíme do košíčků nebo misek a naplníme vychlazeným krémem. Ozdobíme ovocem a mátou a necháme vychladit v lednici.