Sekaná roláda ve slaninovém kabátku
Na 4-5 porcí budeme potřebovat:
Masová směs
- 700 g mletého vepřového masa
- 150 g ricotty
- 2 velké stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Náplň
- 100 g čedaru
- 1 miska špenátových listů
Na obalení
- 20 plátků slaniny
Do šťávičky
- 40 g másla
Postup:
Nejdřív si opláchneme špenát a necháme na utěrce okapat. Potom připravíme masovou směs. V míse důkladně promícháme maso s ricottou, majoránkou, hořčicí, vejcem a přidáme jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
Na větší kus alobalu naskládáme plátky slaniny, vždy na délku dva za sebou, aby pokryly téměř celý alobal. Na slaninu potom naneseme masovou směs a nožem rozetřeme skoro do krajů. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a poklademe špenátem.
Pomocí alobalu roládu zabalíme a volné kraje po stranách ucpeme masem, které nám někde přebyde. Celou roládu zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom alobal opatrně rozbalíme a rozevřeme, aby nám nevytekla puštěná šťáva a pomocí vařečky z něj uděláme kolem rolády „nádobu“. Pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Potom přihodíme máslo a ještě 5 minut necháme v troubě.
Roládu vytáhneme, přendáme na tácek a necháme pár minutek vydýchat. Šťávičku z alobalu slijeme do hrnečku a na talíři jí polijeme plátky rolády.
Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo zeleninou.