Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

Masová směs

  • 700 g mletého vepřového masa
  • 150 g ricotty
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Náplň

  • 100 g čedaru
  • 1 miska špenátových listů

Na obalení

  • 20 plátků slaniny

Do šťávičky

  • 40 g másla

Postup:

Nejdřív si opláchneme špenát a necháme na utěrce okapat. Potom připravíme masovou směs. V míse důkladně promícháme maso s ricottou, majoránkou, hořčicí, vejcem a přidáme jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

Na větší kus alobalu naskládáme plátky slaniny, vždy na délku dva za sebou, aby pokryly téměř celý alobal. Na slaninu potom naneseme masovou směs a nožem rozetřeme skoro do krajů. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a poklademe špenátem.

Pomocí alobalu roládu zabalíme a volné kraje po stranách ucpeme masem, které nám někde přebyde. Celou roládu zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom alobal opatrně rozbalíme a rozevřeme, aby nám nevytekla puštěná šťáva a pomocí vařečky z něj uděláme kolem rolády „nádobu“. Pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Potom přihodíme máslo a ještě 5 minut necháme v troubě.

Roládu vytáhneme, přendáme na tácek a necháme pár minutek vydýchat. Šťávičku z alobalu slijeme do hrnečku a na talíři jí polijeme plátky rolády.

Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo zeleninou.

Collage_Fotor-sekana