Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g krůtího masa (prso)
  • 300 ml kokosového mléka
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce jemně nastrouhané kůry z bio citrónu
  • 1 kyselé jablko
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 maličká chilli paprička
  • citrónová šťáva dle chuti
  • olej

Příloha

  • placky čapátí
  • jasmínová rýže (1 díl rýže + 1 a půl dílu vody, sůl, vaříme přikryté 12 minut)

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s rozdrcenou chilli papričkou a trochou oleje a necháme asi 20 minut odležet. Potom maso přendáme do kastrolu na rozpálený olej a zprudka orestujeme. Maso odhrneme na jednu stranu a na uvolněném místě osmahneme posekanou cibulku s pokrájeným česnekem. Promícháme vše dohromady, přisypeme na kousky nakrájené, předem oloupané, jablíčko a všechno koření. Ještě chvilku restujeme a potom zalijeme 1 dl horké vody a kokosovým mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a dusíme, až omáčka trochu zhoustne. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou a citrónovou šťávou.

Podáváme s rýží a plackami čapátí.