Krůtí kari
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 500 g krůtího masa (prso)
- 300 ml kokosového mléka
- 2 větší stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce jemně nastrouhané kůry z bio citrónu
- 1 kyselé jablko
- 1 větší cibule
- 1 lžíce koření garam masala
- 1 lžíce kurkumy
- 1 maličká chilli paprička
- citrónová šťáva dle chuti
- olej
Příloha
- placky čapátí
- jasmínová rýže (1 díl rýže + 1 a půl dílu vody, sůl, vaříme přikryté 12 minut)
Postup:
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s rozdrcenou chilli papričkou a trochou oleje a necháme asi 20 minut odležet. Potom maso přendáme do kastrolu na rozpálený olej a zprudka orestujeme. Maso odhrneme na jednu stranu a na uvolněném místě osmahneme posekanou cibulku s pokrájeným česnekem. Promícháme vše dohromady, přisypeme na kousky nakrájené, předem oloupané, jablíčko a všechno koření. Ještě chvilku restujeme a potom zalijeme 1 dl horké vody a kokosovým mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a dusíme, až omáčka trochu zhoustne. Nakonec ochutíme sojovou omáčkou a citrónovou šťávou.
Podáváme s rýží a plackami čapátí.