Guláš z hlívy ústřičné se slaninou
Na 2-3 porce budeme potřebovat:
- 300 g plodnic hlívy ústřičné (bez nožiček)
- 60 g slaniny
- 5 kuliček nového koření
- 2 vrchovaté lžíce Hrašky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sypkého zeleninového bio bujónu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce lahůdkové papriky
- 1 lžička majoránky
- chilli koření dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme oboje zezlátnout. Okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, chilli, paprikou a krátce orestujeme. Přihodíme pokrájenou hlívu, promícháme a zalijeme trochou horké vody. Přiklopíme pokličkou a pět minut podusíme. Hrašku rozkvedláme vidličkou s trochou vody a vlijeme do kastrolu. Přidáme majoránku, drcený pepř, polévkové koření, sojovku a dusíme ještě dalších 5 minut. Poté je hotovo.
Podáváme s chlebem nebo jak kdo má rád 🙂