Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g plodnic hlívy ústřičné (bez nožiček)
  • 60 g slaniny
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 vrchovaté lžíce Hrašky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sypkého zeleninového bio bujónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce lahůdkové papriky
  • 1 lžička majoránky
  • chilli koření dle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme oboje zezlátnout. Okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, chilli, paprikou a krátce orestujeme. Přihodíme pokrájenou hlívu, promícháme a zalijeme trochou horké vody. Přiklopíme pokličkou a pět minut podusíme. Hrašku rozkvedláme vidličkou s trochou vody a vlijeme do kastrolu. Přidáme majoránku, drcený pepř, polévkové koření, sojovku a dusíme ještě dalších 5 minut. Poté je hotovo.

Podáváme s chlebem nebo jak kdo má rád 🙂