Bezlepkový těstovinový salát s krůtím masem
Na 4-5 porcí budeme potřebovat:
Tepelně zpracovaná část
- 500 g krůtích prsou
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 zarovnaná lžíce pohankové mouky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
- 200 g bezlepkových těstovin
Studená část
- 5 rajčat
- 1 červená kapie
- kus pórku
- hrst dýňových semínek
- černé sezamové semínko na ozdobu
Postup:
V osolené vodě uvaříme bezlepkové těstoviny dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na větší kousky, pórek na kolečka a česnek posekáme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme nudličky masa. Opepříme, osolíme a děrovanou naběračkou je přendáme (bez oleje) do větší mísy. Do pánve přihodíme cibuli a česnek a orestujeme. Když lehounce zezlátne, poprášíme pohankovou moukou a zalijeme trochou vody se sojovkou, celkem asi 1 dl. Povaříme pár minut do zhoustnutí a přelijeme do mísy s masem.
Zeleninu omyjeme, pokrájíme na drobné kousky a přihodíme také do mísy. Přisypeme i dýňová semínka. Důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Posypeme černým sezamem.