Segedínský guláš
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 500 g vepřové plece
- 250 g kysaného zelí
- 60 ml šlehačky
- 1 velká cibule
- 1 velký stroužek česneku
- olej
- kmín, sůl, pepř, chilli koření, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 lžíce červené papriky
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
Postup:
Maso rozkrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku dorůžova. Přidáme maso a kmín a za častého míchání necháme maso zatáhnout a puštěnou vodu vypařit. Zasypeme paprikou, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou, cca 2 dl, přidáme koření a sůl a vaříme, dokud se voda neodpaří. Takto opakujeme, dokud není maso měkké. Když už je maso změklé, přidáme pokrájené kysané zelí a hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme do zhoustnutí, dochutíme a zjemníme šlehačkou. Pak už jen chvilku prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip:
Kdo má rád, ozdobí zakysanou smetanou.