Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

Směs

  • 150 g Ďobáčků
  • 150 g mladé cukety
  • 100 g rajčatového pyré
  • 4 rajčata
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 červená kapie
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Pečené brambory

  • 8 středních brambor
  • kmín, čerstvě mletý pepř, sůl
  • olej

Postup:

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V troubě vyhřáté na 180 st. C rozpálíme olej a vysypeme na něj opatrně brambory. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pečeme dozlatova, občas promícháme. Bude to trvat asi 35 minut.

Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Neoloupanou cuketu pokrájíme na kolečka a kapii na kostičky. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky pokrájené Ďobáčky, celé snítky tymiánu a podlijeme vínem. Restujeme do vypaření vína. Potom přihodíme pokrájenou kapii, cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým pyré. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Dochutíme sojovkou. Před podáváním odstraníme tymián.