Zeleninová rýže
Co budeme potřebovat na 3 porce:
- 1 hrnek rýže (používám pouze rýži basmati nebo jasmínovou)
- 1 balení mražené zeleniny s máslem (je v ní karotka, květák, hrášek, kukuřice a bylinkové máslo
- 1 hrst pokrájeného čerstvého pórku
- 1 menší cibule
- 4 plátky libové slaniny
- sůl, oregano
- sušené lahůdkové droždí
- olivový olej
- parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání rýže
Postup:
Rýži propláchneme a dáme vařit s 1,5 násobkem vody. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zesklovatíme posekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, mraženou zeleninu (karotku ještě krájím na malé kousky), pokrájený pórek, osolíme, okořeníme. Podlijeme trochou vody a vydusíme. Zasypeme lžící lahůdkového droždí. Dodá nám chuť a vitamíny. Nakonec přimícháme vařenou rýži.