Co budeme potřebovat na 3 porce:

  • 1 hrnek rýže (používám pouze rýži basmati nebo jasmínovou)
  • 1 balení mražené zeleniny s máslem (je v ní karotka, květák, hrášek, kukuřice a bylinkové máslo
  • 1 hrst pokrájeného čerstvého pórku
  • 1 menší cibule
  • 4 plátky libové slaniny
  • sůl, oregano
  • sušené lahůdkové droždí
  • olivový olej
  • parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání rýže

Postup:

Rýži propláchneme a dáme vařit s 1,5 násobkem vody. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zesklovatíme posekanou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, mraženou zeleninu (karotku ještě krájím na malé kousky), pokrájený pórek, osolíme, okořeníme. Podlijeme trochou vody a vydusíme. Zasypeme lžící lahůdkového droždí. Dodá nám chuť a vitamíny. Nakonec přimícháme vařenou rýži.