Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 350 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zeleninové bujónové bio kostky
  • 1,3 l vody
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rýžové mouky (příp. obyčejné hladké mouky)
  • olivový olej
  • mletá paprika
  • majoránku
  • pepř, sůl, chilli. kmín
  • libeček

Postup:

Na oleji zesklovatíme posekanou cibuli, přidáme koření kromě majoránky a po chvilce mouku. Trošičku opražíme, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a necháme vařit. Hlívu nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce, stejně jako bujónové kostky. Povaříme asi 10 minut, přidáme majoránku a vaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme do polévky prolisovaný česnek.