Velikonoční nádivka s tempehem
Kdysi kdosi vymyslel velikonoční nádivku s masem. Zkusili jste jí však někdy po vegetariánsku?
- 10 rohlíků
- 10 vajec
- 1 marinovaný tempeh (lisovaná a fermentovaná soja, k mání ve zdravé výživě, ale již i v některých marketech)
- 80 g mandlí
- cca 400 ml mléka
- misku kopřiv
- hrst libečku
- hrst šajvěje
- 50 g másla
- muškátový květ
- sůl, pepř
Rohlíky rozkrájíme na kousky a dáme do velké misky. Spaříme, oloupeme a rozkrájíme mandle, přidáme do rohlíků. Rozehřejeme máslo s trochou muškátového květu a přelijeme jím rohlíky. 5 celých vajec a 5 žloutků smícháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme do misky a celé promícháme. Tempeh rozkrájíme na kostičky a přidáme k rohlíkům, stejně jako omyté a posekané bylinky. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z 5 bílků a nádivku rozvrstvíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 40 minut.