Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 marinovaný tempeh
  • 3 řapíky celeru
  • 1 červená paprika
  • 1 oranžová paprika
  • 1 velká cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • 1 vrchovatá lžička papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • jasmínová rýže

Postup:

Do velkého kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na velmi malé kousky nakrájený tempeh a restujeme. Přisypeme na kostičky nakrájené papriky a na plátky nakrájený celer, přidáme bujónovou kostku a zalijeme asi deci a půl vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme. Poté dochutíme sojovkou, pepřem, paprikou a zjemníme arašídovým máslem. Promícháme, ještě asi 2 minutky zahříváme a pak stáhneme z ohně. Případně doředíme ještě troškou vroucí vody.

V mezičasne si připravíme jasmínovou rýži.