Tempeh v zeleninové směsi s arašídovým máslem a jasmínovou rýží
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 marinovaný tempeh
- 3 řapíky celeru
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 1 velká cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 kostka bio zeleninového bujónu
- 1 vrchovatá lžička papriky
- čerstvě mletý pepř
- olej
- jasmínová rýže
Postup:
Do velkého kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na velmi malé kousky nakrájený tempeh a restujeme. Přisypeme na kostičky nakrájené papriky a na plátky nakrájený celer, přidáme bujónovou kostku a zalijeme asi deci a půl vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme. Poté dochutíme sojovkou, pepřem, paprikou a zjemníme arašídovým máslem. Promícháme, ještě asi 2 minutky zahříváme a pak stáhneme z ohně. Případně doředíme ještě troškou vroucí vody.
V mezičasne si připravíme jasmínovou rýži.