Tempeh v citrusové omáčce
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 1 uzený tempeh
- 1 bulva fenyklu
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 velká hrst čerstvých arašídů
- 1 dl kokosového mléka
- šťáva z 1 velkého pomeranče
- 1 lžíce limetové šťávy + limetová kůra z půlky limety
- hrst natě koriandru
- kousek zázvoru
- chilli koření
- sůl
- olej
- 1 hrnek jasmínové rýže + 1 a půl hrnku vody
Postup:
Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.
V mezičase si uvaříme rýži.