Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 uzený tempeh
  • 1 bulva fenyklu
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 velká hrst čerstvých arašídů
  • 1 dl kokosového mléka
  • šťáva z 1 velkého pomeranče
  • 1 lžíce limetové šťávy + limetová kůra z půlky limety
  • hrst natě koriandru
  • kousek zázvoru
  • chilli koření
  • sůl
  • olej

Postup:

Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.

V mezičase si uvaříme rýži.