Smažený květák
V naší rodině jsem milovníkem smaženého květáku jen já sama. Ovšem květáku, který není předem předvařený. Jak jsem zjistila, někteří odpůrci květáku umí být skutečně vynalézaví v tom, jak ho nepozřít 🙂 . Nejmenovaný článek našeho snědeného týmu jako dítě schovával kousky smaženého květáku pod bramborovou kaši, kterou dojídat nemusel 😀 😀
Co budeme potřebovat:
- 1 květák (velikost dle počtu strávníků)
- 1 vejce
- šálek hladké mouky
- šálek strouhanky
- šálek mléka
- sůl
- větší množství oleje (hladina v kastrolu cca 3 cm)
Postup:
Květák omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky v průměru asi 4 cm. Zkrátíme me jim košťály přibližně na polovinu. Růžičky lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a trochou soli a růžičky obalené v mouce v této směsi smočíme. Pak přendáme do misky se strouhankou. Rukama strouhanku přitlačíme na růžičky a ty pak vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a po vytažení z oleje necháme okapat na ubrousku.