Batátové a špenátové chipsy
Co budeme potřebovat:
- 1 batát
- 1 střední misku větších špenátových listů
- 1,5 dl olivového oleje
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- chilli koření
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup:
Batát omyjeme kartáčkem a nakrájíme na velmi tenká kolečka. V misce s vodou rozpustíme lžičku škrobu a batátová kolečka do ní namočíme. Necháme stát asi 10 minut, vodu slijeme a plátku osušíme v čisté utěrce. V jiné misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí, chilli kořením a zbytkem škrobu. Rukama promícháme, aby se všechny plátky rovnoměrně obalily. Na plech narovnáme pečící papír a plátky na něj vyskládáme těsně vedle sebe. Strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Bude to trvat přibližně 15 minut.
Po obalení batátových plátků nám zbyde určitě trochu olejové marinády, tak v ní obalíme ještě špenátové listy. Také je vyrovnáme na plech na pečící papír a upečeme v troubě dokřupava, cca 10 minut.