Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 2 saláty pak choi
  • filety ze 2 pomerančů
  • velká hrst vlašských ořechů
  • 50 g plísňového sýru
  • 1-2 lžičky dijonské hořčice (dle vaší chuti)
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky třtinového cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • chilli koření

Postup:

Vylouskané ořechy rozlámeme na čtvrtky a v misce je smícháme s olejem, cukrem, chilli kořením a solí. Rozložíme je na plech a upečeme v rozpálené troubě asi 10 minut.

Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Z pomerančů okrájíme kůru a ostrým nožíkem vyřízneme filátka bez slupky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Filátka promícháme s listy salátu. Zbytky pomeranče po filetování ještě vyždímeme. Z pomerančové šťávy připravíme zálivku. Přidáme hořčici, prolisovaný česneku, sůl, pepř a olej a vyšleháme vidličkou.

Na talíř naservírujeme salátové listy s pomerančovými filátky, přelijeme zálivkou a posypeme opečenými ořechy a kousky sýru.

Něco navíc:

Pokud vás překvapila barva vlašských ořechů, vidíte správně. Máme totiž na zahrádce ořechy karmínové 🙂