Chuť bazalkového krému je jemná a osvěžující. Opečená bazalka s opečeným česnekem její chuť na talíři ještě podtrhnout.

  • 1 a půl pórku
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 2 kostky bujónu Wuerzl
  • 2 velké hrsti bazalky
  • 1 šlehačka 30%
  • sůl a čerstvě drcený pepř

Na másle  zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené brambory a orestujeme. Přidáme nakrájený pórek (i zelenou část) a ještě chvíli zahříváme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bujón  a pepř a vaříme do změknutí brambor. Potom rozmixujeme dohladka ponorným mixérem spolu s 3/4 množstvím bazalky a šlehačkou. Ještě chvíli povaříme.

Mezitím na olivovém oleji opečeme dokřupava na plátky nakrájený česnek s listy bazalky. Polévku na talíři ozdobíme opečenou bazalkou a česnekem a pár kapkami šlehačky.