Čokoládový fondant s malinovým coulis
Miluju horký čokoládový fondat, který pod lžičkou trošičku „křupne“ a zevnitř se vyvalí horká čokoládová hmota, která se spojí s osvěžujícím malinovým coulis.
Čokoládový fondant:
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky
- špetka soli
- 90 g hořké Lindt čokolády
- 90 g másla
- máslo a polohrubá mouka na mističky
- moučkový cukr na posypání
Malinové coulis:
- 600 g mražených malin
- 4 lžíce cukru krupice
- 0,5 dl francouzského koňaku
Pro přípravu těsta můžeme využít kuchyňského robota, který nám práci značně ulehčí. Do mísy dáme vejce a rozšleháme do táhlé krémové pěny. Za stálého (pomalejšího) šlehání postupně přisypáváme cukr. V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a postupně přiléváme k vejcím. Nakonec přisypáváme mouku s troškou soli. Těsto vylijeme do máslem vymazaných a moukou vysypaných muffinových mističek (plníme zhruba do 2/3) a v troubě vyhřáté na 180 st. pečeme 9-10 minut. Doba pečení je jen orientační, záleží na velikosti mističek, troubě a pod.
Maliny svaříme s cukrem do zahoustnutí. Nakonec ochutíme koňakem. Na talíře nalijeme trošku coulis a posadíme do něj upečený fondant. Z vrchu lehce poprášíme moučkovým cukrem.
One thought on “Čokoládový fondant s malinovým coulis”