Miluju horký čokoládový fondat, který pod lžičkou trošičku „křupne“ a zevnitř se vyvalí horká čokoládová hmota, která se spojí s osvěžujícím malinovým coulis.

Čokoládový fondant:

  • 3 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 90 g hořké Lindt čokolády
  • 90 g másla
  • máslo a polohrubá mouka na mističky
  • moučkový cukr na posypání

Malinové coulis:

  • 600 g mražených malin
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 0,5 dl francouzského koňaku

Pro přípravu těsta můžeme využít kuchyňského robota, který nám práci značně ulehčí. Do mísy dáme vejce a rozšleháme do táhlé krémové pěny. Za stálého (pomalejšího) šlehání postupně přisypáváme cukr. V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a postupně přiléváme k vejcím. Nakonec přisypáváme mouku s troškou soli. Těsto vylijeme do máslem vymazaných a moukou vysypaných muffinových mističek (plníme zhruba do 2/3) a v troubě vyhřáté na 180 st. pečeme 9-10 minut. Doba pečení je jen orientační, záleží na velikosti mističek, troubě a pod.

Maliny svaříme s cukrem do zahoustnutí. Nakonec ochutíme koňakem. Na talíře nalijeme trošku coulis a posadíme do něj upečený fondant. Z vrchu lehce poprášíme moučkovým cukrem.