Na 4 porce budeme potřebovat:

Na mléčnou rýži

  • 200 g kulatozrnné „mléčné“ rýže
  • 400 ml rýžového mléka (nebo dle vlastní chuti)
  • 400 ml vody
  • 60 g třtinového cukru
  • špetka soli

Na ozdobení

  • 4 lžíce jahodové marmelády
  • 4 jahody
  • 4 vrcholové lístky máty

Postup:

Rýži propláchneme chladnou vodou a doplníme mlékem s odměřenou vodou. Osolíme, ocukrujeme a vaříme na rozptylovači plamene pomalým varem do zhoustnutí. Během varu rýži občan zkontrolujeme a promícháme.

Na dno každé skleničky dáme jahodovou marmeládu, navrstvíme uvařenou rýži a po zchladnutí ozdobíme nakrájenou jahodou a mátou.

Tip:

Pokud se vyhýbáte cukru, můžete osladit panelou (sušená třtinová šťáva) nebo rýžovým sirupem.