Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami
Na 3 porce budeme potřebovat:
Pstruh
- 500 g pstruha lososovitého
- 20 g strouhaného sýra parmazánového typu
- citrónová šťáva
- sůl
- olivový olej
Fazolky
- 300 g zelených fazolek
- 3 stroužky česneku
- 2 lahůdkové cibulky
- hrst mandlových lupínků
- hrubě mletý pepř
- citrónová šťáva
- sůl
- olivový olej
Salát
- 12 cherry rajčátek
- olivový olej
- citrónová šťáva
- sůl
Postup:
Pstruha otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme do pekáčku na trošku olivového oleje. Vložíme do trouby pod gril, rozpálený na 190 st. C na cca 15 minut. Poté posypeme povrch ryby strouhaným sýrem a ještě pár minutek zapečeme.
Mezitím si na pánvi na olivovém oleji zpěníme pokrájené cibulky s česnekem a mandlovými lupínky. Fazolové lusky omyjeme, pokrájíme na cca 3 cm kousky a přisypeme do pánve. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Potom zakápneme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Pokličku odklopíme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme případnou tekutinu vysmahnout.
Rajčátka omyjeme, přepůlíme a smícháme s olejem, citrónovou šťávou a solí.