Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 300 g hovězího masa (z krku)
  • 4 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kostky bio hovězího bujónu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 vrchovatá lžíce majoránky
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • olej

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Přidáme hovězí maso nakrájené na velmi maličké kousky a opečeme. Zaprášíme paprikou, chilli kořením a moukou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme sklenicí vlažné vody a rozmícháme, aby v omáčce nebyly žmolky. Potom dolijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. Bude to trvat něco přes hodinku. Během té doby občas promícháme a podlijeme.

V druhém kastrolu uvaříme drobně pokrájené brambory, s kmínem a solí, doměkka. Když maso změkne, přidáme k němu brambory i s vodou. Okořeníme majoránkou a drceným česnekem a ještě 3 minuty povaříme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.