Gulášová polévka z hovězího masa
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 300 g hovězího masa (z krku)
- 4 brambory
- 3 stroužky česneku
- 2 kostky bio hovězího bujónu
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 vrchovatá lžíce majoránky
- 1/2 lžičky chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- sůl
- olej
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Přidáme hovězí maso nakrájené na velmi maličké kousky a opečeme. Zaprášíme paprikou, chilli kořením a moukou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme sklenicí vlažné vody a rozmícháme, aby v omáčce nebyly žmolky. Potom dolijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. Bude to trvat něco přes hodinku. Během té doby občas promícháme a podlijeme.
V druhém kastrolu uvaříme drobně pokrájené brambory, s kmínem a solí, doměkka. Když maso změkne, přidáme k němu brambory i s vodou. Okořeníme majoránkou a drceným česnekem a ještě 3 minuty povaříme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.