Rozmarýno-sýrová bagetka
Na velikost biskupského chlebíčku budeme potřebovat:
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 ml vlažné vody
- 3 g sušeného droždí
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 lžička soli
- špetka cukru
Na náplň
- 30 g sýru parmazánového typu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýny
- špetka soli
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a cukr a necháme pár minutek rozpustit. V míse smícháme mouku se solí, přilijeme vodu s droždím a přidáme i olej. Vypracujeme hladké pružné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinku kynout.
Nakynuté těsto rozválíme na kuchyňské lince na obdélník (dle potřeby můžeme podsypat moukou). Strouhaný sýr smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a pokrájenou rozmarýnou. Vylijeme na rozválené těsto a rozetřeme po celé ploše. Po delší straně zabalíme těsto do šneka a vměstnáme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem.
Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatava, cca 30 minut.