Na velikost biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

Na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml vlažné vody
  • 3 g sušeného droždí
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 lžička soli
  • špetka cukru

Na náplň

  • 30 g sýru parmazánového typu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýny
  • špetka soli

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a cukr a necháme pár minutek rozpustit. V míse smícháme mouku se solí, přilijeme vodu s droždím a přidáme i olej. Vypracujeme hladké pružné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinku kynout.

Nakynuté těsto rozválíme na kuchyňské lince na obdélník (dle potřeby můžeme podsypat moukou). Strouhaný sýr smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a pokrájenou rozmarýnou. Vylijeme na rozválené těsto a rozetřeme po celé ploše. Po delší straně zabalíme těsto do šneka a vměstnáme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatava, cca 30 minut.