Bezlepkové kokoso-kakaové sušenky
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na cca 70 ks budeme potřebovat:

  • 200 ml kokosového mléka
  • 130 g jemných pohankových vloček
  • 100 g kokosu
  • 80 g ječné mouky
  • 50 g másla
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g kakaa
  • 1 vrchovaté lžíce medu
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • šťáva z 1 limety
  • špetka soli

Postup:

V míse promísíme všechny suché ingredience. Připravíme si vodní lázeň – do kastrolu dáme trochu vody a přivedeme k varu. Do vody vložíme menší kastrůlek, do kterého nakrájíme máslo na kousky a rozpustíme. Do rozpuštěného másla přidáme med, šťávu z limety, kokosové mléko a nalijeme do vloček.  Důkladně promícháme. Na pečící plech rozprostřeme papír na pečení a z připraveného těsta pomocí dvou lžic tvoříme hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 10 minut. Nenechávejte je v troubě déle. Jsou sice po vytažené nepřirozeně měkké, ale když vystydnou, jsou báječně křupavé a voní po kokosu.