Rigatony s francouzským sýrem a šalvějí
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 250 g těstovin, např. rigatony
- 120 g pórku
- 100 g jemného francouzského zrajícího sýru
- 15 lístků šalvěje
- 2 větší stroužky česneku
- cca 1 dl šlehačky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle instrukcí v návodu. Během vaření těstovin si připravíme omáčku. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou šalvěj. Když začne česnek růžovět, přidáme pokrájený pórek, a na kousky nakrájený sýr. Osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme šlehačkou. Zahříváme dokud se sýr nerozpustí.
Uvařené těstoviny slijeme a v pánvi smícháme s omáčkou.