Restovaná zelenina
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 7 větších žampiónů
- 7 vyzrálých rajčat
- 4 větší stroužky česneku
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 1 velká lahůdková cibulka
- 1 cibule
- 1 zelená chilli paprička
- 1 fenykl
- 1/2 lilku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sojová omáčka
- olivový olej
Postup:
Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Nakrájíme. Papriky na kusy, lilek na plátky, žampióny na čtvrtky, rajčata na půlky, chilli na kroužky, stejně tak lahůdkovou cibulku. Česnek, cibuli a fenykl nakrájíme na plátky. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.
Připravíme si dvě pánve s olivovým olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu a dáme tam zmíněný kastrol a do něj budeme sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.
Na pánvi na oleji postupně orestujeme připravenou zeleninu a vždy přesypeme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Zeleninu vždycky jemně osolíme. Restujeme tak, aby zelenina zůstala trošku křupavá. Na jedné pánvi orestujeme najednou cibuli, česnek, chilli a fenykl a když začne chytat zlatavou barvu, zakápneme je sojovkou. Ta dá následně celému jídlu výbornou chuť.
Hotovou zeleninu promícháme dohromady, rozdělíme na talíře a puštěnou šťávičku přelijeme na zeleninu.