Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 7 větších žampiónů
  • 7 vyzrálých rajčat
  • 4 větší stroužky česneku
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 oranžová paprika
  • 1 velká lahůdková cibulka
  • 1 cibule
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 fenykl
  • 1/2 lilku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sojová omáčka
  • olivový olej

Postup:

Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Nakrájíme. Papriky na kusy, lilek na plátky, žampióny na čtvrtky, rajčata na půlky, chilli na kroužky, stejně tak lahůdkovou cibulku. Česnek, cibuli a fenykl nakrájíme na plátky. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.

Připravíme si dvě pánve s olivovým olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu a dáme tam zmíněný kastrol a do něj budeme sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.

Na pánvi na oleji postupně orestujeme připravenou zeleninu a vždy přesypeme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Zeleninu vždycky jemně osolíme. Restujeme tak, aby zelenina zůstala trošku křupavá. Na jedné pánvi orestujeme najednou cibuli, česnek, chilli a fenykl a když začne chytat zlatavou barvu, zakápneme je sojovkou. Ta dá následně celému jídlu výbornou chuť.

Hotovou zeleninu promícháme dohromady, rozdělíme na talíře a puštěnou šťávičku přelijeme na zeleninu.