Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
5 (100%) 3 hlas(ů)

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 350 g krůtí kýty
  • 150 g žampiónů
  • 1,5 dl šlehačky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sypkého zeleninového polévkového bio koření
  • 1 lžička směsi koření Ras el Hanout (římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže)
  • olej

Příloha

  • 300 g černá rýže natural
  • 1 l vody
  • sůl
  • salát Pak choi

Postup:

Začneme tím, že několikrát propláchneme rýži a dáme jí vařit. Vaření zabere tak 40 minut a je dobré s tím počítat. Propláchnutou rýži doplníme litrem vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme maso rozkrájené na kostky a necháme zatáhnout. Přisypeme rozpůlené žampióny a koření a opékáme. Zalijeme šlehačkou a chvilku podusíme. Dle potřeby přikápneme horkou vodu, je-li omáčka příliš hustá.

Tip:

Jestli vás tlačí čas, použijte rýži bílou a jídlo bude na stole do 20ti minut.