Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 350 g krůtí kýty
- 150 g žampiónů
- 1,5 dl šlehačky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sypkého zeleninového polévkového bio koření
- 1 lžička směsi koření Ras el Hanout (římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže)
- olej
Příloha
- 300 g černá rýže natural
- 1 l vody
- sůl
- salát Pak choi
Postup:
Začneme tím, že několikrát propláchneme rýži a dáme jí vařit. Vaření zabere tak 40 minut a je dobré s tím počítat. Propláchnutou rýži doplníme litrem vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme.
Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme maso rozkrájené na kostky a necháme zatáhnout. Přisypeme rozpůlené žampióny a koření a opékáme. Zalijeme šlehačkou a chvilku podusíme. Dle potřeby přikápneme horkou vodu, je-li omáčka příliš hustá.
Tip:
Jestli vás tlačí čas, použijte rýži bílou a jídlo bude na stole do 20ti minut.