Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

Na korpus

  • 100 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 100 g polohrubé kukuřičné mouky
  • 100 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Na náplň

  • 350 g rebarbory
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 vrchovaté lžíce medu
  • 1 velké jablko
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce pudinkového prášku
  • 1 dl mléka
  • pár kapek vanilkové esence
  • špetička soli

Postup:

Do mísy vysypeme mouku, přidáme na kousíčky nakrájené máslo, cukr, sůl a vejce. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat.

Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s rebarborou, přidáme pudink rozmíchaný v mléce, esenci, špetičku soli, vejce, med a jogurt. Pořádně promísíme.

Koláčovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou nebo použijeme papír na pečení. Ten je ideální. Obkreslíme na něj totiž formu a válečkem těsto vyválíme přímo na velikost formy. I s papírem do ní vložíme a vytvarujeme podle formy. Dovnitř vlijeme náplň a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.