Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 400 ml rajčatového pyré
  • 3 červené tenkostěnné papriky
  • 3 bílé tenkostěnné papriky
  • 3 velké stroužky česneku
  • 2 červené cibule
  • 2 balení Šmakouna
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl
  • dle potřeby vodu
  • jasmínová rýže

Postup:

Cibuli, Šmakouna a papriky nakrájíme na proužky. Chilli papričku nakrájíme na kroužky. Cibuli dáme do kastrolu a orestujeme na oleji. Když zesklovatí, přidáme papriku, chilli papričky a Šmakouna. Okořeníme paprikou, kmínem, cukrem a solí a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a trochou vody, promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi půl hodinky. Občas promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, případně ještě trochu vody, dle chuti sojovku a pokrájenou cibulku (včetně zelené části). Ještě asi 5 minut podusíme. Podáváme s jasmínovou rýží.