Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami
Na 2 porce budeme potřebovat:
Vegetariánská směs
- 2 větší stroužky česneku
- 2 střední kyselé okurky
- 1 balení Ďobáčků (sojové nudličky)
- 1 balení rajčatového pyré (210 g)
- 1 lahůdková cibulka
- 1 cibule
- kousek pórku
- pár lístečků bazalky
- chilli koření dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Batátové krokety
- 1 větší batát
- 1 vejce
- cizrnová mouka
- citrónová šťáva
- sůl
- olej
Postup:
Začneme tím, že si v troubě upečeme batát doměkka. Zabere to cca 30 minut při 180 st. C. Upečený necháme zchladnout, abychom ho udrželi v ruce. Oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme vejce, citrónovou šťávu, sůl a dle potřeby cizrnovou mouku. Zpracujeme těsto, ze kterého půjdou ukoulet krokety. Rozpálíme si vyšší hladinu oleje v malém kastrůlku a krokety v něm opečeme dozlatova.
Česnek, pórek, papriku a cibulku nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme papriku, pórek a rozbalené Ďobáčky. Minutku opékáme a zalijeme rajčatovým pyré, opepříme, přidáme chilli koření, posekanou bazalku a na kolečka nakrájenou okurku. Dle chuti osolíme a ještě asi 2 minuty necháme probublat.