Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 200 g mraženého hrášku
  • 3 plátky tilápie
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1/2 lžičky polévkového bio zeleninového koření
  • citrónová šťáva
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • ghí – přepuštěné máslo (příp. běžné máslo nebo olej)
  • bramborové růžičky

Postup:

Podle receptu si připravíme bramborové růžičky.

Tilápie otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na troške ghí. Hotové tilápie vyndáme z pánve na nahřátý talíř. Do výpeku vlijeme trošku bílého vína, vhodíme snítky tymiánu, okořeníme polévkovým kořením a chviličku povaříme. Dle potřeby rozředíme horkou vodou. Výpek přeliljeme na talíři přes rybu.

V mezičase si orestujeme na troške ghí také mražený hrášek. Osolíme a opepříme.