Tilápie s bramborovými růžičkami a hráškem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 200 g mraženého hrášku
- 3 plátky tilápie
- 3 lžíce bílého vína
- 1/2 lžičky polévkového bio zeleninového koření
- citrónová šťáva
- čerstvý tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- ghí – přepuštěné máslo (příp. běžné máslo nebo olej)
- bramborové růžičky
Postup:
Podle receptu si připravíme bramborové růžičky.
Tilápie otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na troške ghí. Hotové tilápie vyndáme z pánve na nahřátý talíř. Do výpeku vlijeme trošku bílého vína, vhodíme snítky tymiánu, okořeníme polévkovým kořením a chviličku povaříme. Dle potřeby rozředíme horkou vodou. Výpek přeliljeme na talíři přes rybu.
V mezičase si orestujeme na troške ghí také mražený hrášek. Osolíme a opepříme.