Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 3 střední brambory
  • 2 snítky rozmarýny
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl

Smetanový dip

  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g majolky Spak
  • 1 vrchovatá lžička medové hořčice Bornier

Salát z červené řepy

  • 1 červená řepa
  • 1 větší kyselé jableko

Postup:

Brambory omyjeme a 5 minut povaříme. Předvařené brambory podélně rozkrojíme, položíme řeznou plochou na prkénko a ostrým nožem nařízneme na cca půl centimetrové plátky (nedokrojíme celé). Olej smícháme s pokrájenou rozmarýnou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Brambory položíme na plech na pečící papír a vydatně potřeme připravenou směsí. Brambory zapečeme v troubě na grilu při 180 st. C po dobu asi 25 minut.

V mističce smícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.

Řepu a jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pokud jablko není výrazné, dochutíme citronovou šťávou.