Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 3 střední brambory
- 2 snítky rozmarýny
- 2 velké stroužky česneku
- 1 dl olivového oleje
- sůl
Smetanový dip
- 50 g zakysané smetany
- 50 g majolky Spak
- 1 vrchovatá lžička medové hořčice Bornier
Salát z červené řepy
- 1 červená řepa
- 1 větší kyselé jableko
Postup:
Brambory omyjeme a 5 minut povaříme. Předvařené brambory podélně rozkrojíme, položíme řeznou plochou na prkénko a ostrým nožem nařízneme na cca půl centimetrové plátky (nedokrojíme celé). Olej smícháme s pokrájenou rozmarýnou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Brambory položíme na plech na pečící papír a vydatně potřeme připravenou směsí. Brambory zapečeme v troubě na grilu při 180 st. C po dobu asi 25 minut.
V mističce smícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.
Řepu a jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pokud jablko není výrazné, dochutíme citronovou šťávou.