Letní salát z čerstvého ovoce
Každý z nás má zaručený fígl, jak poznat super zralý a šťavnatý meloun. Někdo poklepává, jiný mačká až to vrže, další hledá žlutý flek nebo zkoumá zakroucenou stopku. Nicméně vybrat dokonalého šampióna je jako hrát ruskou ruletu 😀
Na poctivé porce pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 5 meruněk
- 1 nektarinka
- 1 jablko
- 1 hrozen vína
- 1 banán
- 1 silnější plátek vodního melounu
- miska borůvek
- miska červeného rybízu
- šťáva z 1 šťavnatého pomeranče
- šťáva z 1 velké šťavnaté mandarinky
- 4 vrcholky máty
Postup:
Ovoce umyjeme a zbavíme jadérek. Jablko oloupeme. Meruňky, nektarinku, jablko, banán a meloun nakrájíme na kostky, víno překrájíme na půlky. Vše nasypeme do mísy, přidáme očesaný rybíz, zalijeme šťávou z citrusů a rukama promícháme. Na talířku posypeme borůvkami a ozdobíme hroznem rybízu a lístky máty.