Medová smažená cuketa s bramborovým salátem
Na 2 porce budeme potřebovat:
Jednoduchý bramborový salát
- 4 brambory
- 2 sterilované okurky
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 lžíce majolky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička medové hořčice
- citronová šťáva
- sůl
Cuketa
- 1 střední cuketa
- 1 vejce
- trocha mléka
- 1 lžíce medové hořčice
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej
Postup:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, 8-9 minut a poté zchladíme ve studené vodě po dobu 2 minut. Naklepeme skořápku a oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku. Majolku smícháme se smetanou, hořčicí, trochou citronové šťávy a soli. Přelijeme přes brambory a promícháme.
Mezitím, co se nám vaří brambory, omyjeme cuketu, nakrájíme jí na cca půl centimetrové plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom otřeme do papírového ubrousku. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé strouhanku a ve třetí vidličkou našleháme vejce s trochou mléka, medovou hořčicí a solí. Plátky osušené cukety obalíme v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.