Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Tajemství správného leča, dle mého tchána, který recept získal kdysi dávno na koleji od maďarského spolubydlícího, je v krájení papriky. Vždy nám kladl na srdce, že musí být nakrájená na co nejvíc tvarů. Podélně, příčně, šikmo, malé kousky, větší kusy… Vyzkoušejte a porovnejte sami 😛

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 5 větších bílých paprik
  • 5 větších pevných rajčat
  • 2 vejce
  • 1 velká cibule
  • trocha oleje
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • chilli

Postup:

V kastrole rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm posekanou cibuli. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na různé kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky (pokud jsou hodně vodnatá, část semínek odstraníme). Když cibule zesklovatí, přisypeme k ní papriky a na silnějším ohni za stálého míchání minutu opékáme. Hned přidáme i rajčata, sůl, pepř a chilli koření. Po další minutě přilijeme rozkvedlaná vejce. Zaplašíme nutkání vydusit zeleninu dosucha, jinak bude rozvařená na hadr. Dusíme jen nezbytně nutnou dobu, aby se vejce srazila, ale papriky zůstaly křupavé.