Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g květákových růžiček
  • 250 ml kokosového mléka
  • 60 g mraženého hrášku
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 1 plná lžička červené kari pasty
  • 1 vrchovatá lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • kůra z půlky bio citrónu
  • sůl
  • olej

Postup:

V kastrolu rozehřejeme olej (vzala jsem na pomoc pánev tajine) a me na něm na nudličky nakrájenou cibuli a česnek. Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Orestovanou cibuli zasypeme kořením a přidáme i kari pastu. Koření necháme zpěnit a do kastrolu vysypeme nakrájenou mrkev. Chvilku opékáme a přidáme také květák. Za stálého míchání opékáme, až se všechny zelenina obalí kořením. Potom zalijeme kokosovým mlékem, přiklopíme a asi 8 minut dusíme. Přisypeme hrášek, osolíme a ochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Ještě přiklopíme a další 3 minuty dusíme.

Květákové kari skvěle chutná s plackami čapátí.