Bystré oko tutově zaznamená, že v omáčce není vajíčko. Nehledejte v tom žádnou záhadu, vajíčka prostě došla 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 450 g vepřové kýty
  • 3 sterilované okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/2 zeleninového bio bujónu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl, pepř
  • olej
  • rýže basmati

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Maso nakrájíme na kousky a přihodíme k cibuli. Na silnějším plameni opékáme ze všech stran. Když se vysmahne puštěná šťáva a v kastrolu to syčí, přilijeme trochu teplé vody, aby bylo maso sotva ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Takto to opakujeme do změknutí masa. Vždy úplně vydusit na tenkou hranici s přismahnutím 🙂 . Když už je maso téměř měkké, zasypeme ho paprikou a moukou. Za stálého promíchávání zapražíme a zalijeme vlažnou vodou (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme, přidáme sůl, pepř, bujón, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Povaříme asi 10 minut a případně dochutíme sojovkou. Ještě pár minut povaříme.

Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo rýží.