Znojemská z vepřového masa
Bystré oko tutově zaznamená, že v omáčce není vajíčko. Nehledejte v tom žádnou záhadu, vajíčka prostě došla 🙂
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 450 g vepřové kýty
- 3 sterilované okurky
- 1 velká cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/2 zeleninového bio bujónu
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl, pepř
- olej
- rýže basmati
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme jí v kastrolu na oleji dozlatova. Maso nakrájíme na kousky a přihodíme k cibuli. Na silnějším plameni opékáme ze všech stran. Když se vysmahne puštěná šťáva a v kastrolu to syčí, přilijeme trochu teplé vody, aby bylo maso sotva ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Takto to opakujeme do změknutí masa. Vždy úplně vydusit na tenkou hranici s přismahnutím 🙂 . Když už je maso téměř měkké, zasypeme ho paprikou a moukou. Za stálého promíchávání zapražíme a zalijeme vlažnou vodou (raději méně a případně doředit, než omáčku přelít). Promícháme, přidáme sůl, pepř, bujón, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Povaříme asi 10 minut a případně dochutíme sojovkou. Ještě pár minut povaříme.
Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo rýží.